Najava animirane serije Tekken: Bloodline

Najava animirane serije Tekken: Bloodline

0

Do sada smo imali prilike gledati Netflixove adaptacije video igara poput Castlevania, DOTA: Dragon’s Blood  i The Witcher: Nightmare of the Wolf. Velika uspješnica bio je i prošlogodišnji Arcane, animirana serija temeljena na svijetu igre League of Legends. Ove godine nam dolazi i animirana adaptacija Bandai Namcovog popularnog borilačkog serijala Tekken.

Piše: Iva Ledinščak

Tekken je borilački serijal video igara koji je od objave prvog naslova 1994. dosegao veliki uspjeh, a 2012. je časopis Complex spomenuti serijal stavio na 11. mjesto popisa najboljih franšiza video igara ikad. Metacritic i GameRankings su najbolje ocjene dodijelili trećem nastavku, u kojem se prvi put pojavljuje igrivi lik Jin Kazama, ujedno i protagonist nadolazeće serije Tekken: Bloodline.

U teaser traileru koji je Netflix podijelio, ne saznajemo konačan datum izlaska serije, kao ni očekivani broj epizoda. No, možemo vidjeti Jina kako trenira sa svojom majkom, pokazuje nekim nasilnicima šakama gdje im je mjesto, ali i susreće protivnika kojem nije dorastao. Ostaje bez svega do čega mu je stalo i život mu se okreće naglavačke. Ljut na sebe jer nije mogao nešto napraviti da to spriječi, Jin se zaklinje na osvetu.

Jin odlazi u potragu za apsolutnom moći koja ga dovede do ultimativne borbe na svjetskom natjecanju borilačkih vještina – The King of Iron Fist Tournament. Na svom putovanju zatraži pomoć svog djeda, Heinachija Mishime, inače glavnog negativca u Tekkenu. Osim njih, moći ćemo vidjeti još neka poznata lica, kao što su Kazuya Mishima, Leroy Smith, Paul Phoenix  i King.

Netflix sve veću pažnju poklanja video igrama. Prošlog  tjedna objavljeni su i novi detalji te tri nova postera za seriju Resident Evil, koja izlazi u srpnju ove godine.

Hoće li adaptacije ovih igara biti uspješne? Ako ćemo se oslanjati na njihove prethodnike, možemo se nadati da će ispuniti očekivanja i neće razočarati.