Microsoftov Deathloop fantastično demostrira mogućnosti Sonyeve konzole

Microsoftov Deathloop fantastično demostrira mogućnosti Sonyeve konzole

0

Deathloop je paradoksalna igra. Bizarna situacija se stvorila kad je Microsoft preuzeo Arkane Studios, koji od ranije razvija ekskluzivu za PlayStation 5. Ironično, igra na najbolji mogući način prezentira mogućnosti DualSense kontrolera.

Ostalo je još manje od dva tjedna do izlaska Deathloopa, što znači da je igra prešla u Gold fazu i da je “marketing mašinerija” upogonjena u petoj brzini.

Deathloop je PlayStation 5 ekskluziva, jedna od rijetkih izrađenih isključivo za novu generaciju, a to je ironično kad uzmemo u obzir da je matična kompanija iza razvojnog studija i izdavača – Microsoft.

Ipak, Deathloop će izaći i iskoristiti sve mogućnosti modernog hardvera, uključujući i napredni DualSense kontroler. Triggeri kontrola će se zaglaviti baš kao i puške u igri, zvučnik će odašiljati signal prijenosnog radara, a detaljne vibracije kontrolera simulirat će svaki pokret glavnog lika.

Mogućnosti kontrolera je gotovo nemoguće predočiti trailerom, bez stvarnog osjećaja tokom igranja. Međutim, kako je to fantastično predočio Deathloop, pogledajte u priloženom traileru: