Logitech G435 su najlaganije bežične slušalice s odličnim zvukom

Logitech G435 su najlaganije bežične slušalice s odličnim zvukom

0

Zvijezde su se poklopile i u redakciju nam je stigao gigantski zakrivljeni gaming monitor, izašla je dugo očekivana pucačina Far Cry 6, a paralelno smo na glave stavili jako udobne nove gaming slušalice iz Logitecha.

Ponekad je linija rada i zabave kod nas vrlo tanka. Spremno smo se žrtvovali i uputili se na još jedan tropski otok boriti se uz nevjerojatnu grafiku protiv mrskih neprijatelja. Na stranu korumpirani političari, imerzija je uz jasan i čist zvuk bila fenomenalna. Dvije stavke posebno se ističu kod Logitech G435 slušalica. Prva je udobnost koja ni nakon više sati igranja nije postala upitna. Mekani jastučići s kvalitetnom tkaninom i mala masa od samo 165 grama čine dobitnu kombinaciju za duge gaming seanse.

Iznimno niska latencija

Druga iznimno bitna stavka kod gaminga, ali i slušanja glazbe je latencija. Prvo da razložimo načine spajanja. S računalom se slušalice spajaju putem LIGHTSPEED 2,4 GHz tehnologije ili preko Bluetooth veze niske latencije. Upravo je odaziv glavna bojazan kada se za primjerice kompetitivni gaming koristi bežična periferija. Srećom, kod Logitech G435 latencija je iznimno niska i uz slušanje glazbe bez zastajkivanja, nećete propustiti puckanje grančice na koju je neprijatelj stao igrajući Call of Duty Warzone ili Far Cry 6.

Slušalice smo s mobitelom lagano spojili duljim pritiskom na power tipku dok ne počne blinkati plavo svjetlo i potom na mobitelu pronašli uređaj i voilà. Nakon standardnog Bluetooth povezivanja, više nas je zanimala kvaliteta zvuka. Logitech G435 dolaze s 40 milimetarskim driverima koji će isporučiti vrlo glasnu zvučnu sliku vrlo sposobnu za gaming svrhe. Dijalozi u igrama, da se malo vratimo na gaming, su jasni, kao i zvučni efekti. Kod glazbe ćete dobiti vrlo dobre stereo performanse skoro na granici više srednje klase.

Više od 18 sati baterije

Logitechove gaming slušalice možete povezati s dva uređaja u isto vrijeme, a prebacivanje između igre i glazbe, odnosno računala i mobitela ili drugih opcija obavlja se fizičkom tipkom na lijevoj slušalici. Uz taj prekidač, slušalice imaju tipku za paljenje/gašenje i glasnoću zvuka. Ne postoji opcija žičanog spajanja, a pune se putem USB-C utora. Trajanje baterije je jedna od najznačajnijih stavki kod wireless modela, a kod G435 dobit ćete preko 18 sati igranja, slušanja glazbe, razgovora preko telefona i što god drugo slušate. Uz to, napredni integrirani mikrofoni uklanjaju pozadinsku buku i pojačavaju razinu glasnoće glasa kako bi korisnik imao osjećaj da se nalazi u istoj sobi sa svojim sugovornikom.

Mi smo igrali sa slušalicama živahne kombinacije plave i boje maline, a ukupno dolaze u tri kombinacije boja. Moguće je odabrati konzervativniju opciju crne i neonski žute te prljavo bijele i boje jorgovana. Uz slušalice u kutiji stiže USB 2,4 GHz dongle za povezivanje s računalom.

Udobnost, mala masa, bežično povezivanje s niskom latencijom i kvaliteta zvuka su mogućnosti koje donose G435 slušalice i to po cijeni od 599 kuna. Možete ih povezati s PlayStation 5 konzolom, laptopom, računalom, mobitelom i drugim uređajima.

Logitech se s ovim modelom pohvalio da imaju CarbonNeutral ceritfikat, proizvedene su s najmanje 22 posto udjela recikliranog materijala, a ambalažni papir dolazi iz šuma s certifikatom FSC. Proizvođač nastoji ulagati u održivu proizvodnju i s time se kod ovog modela ističe.
U ovoj priči, na kraju bih napomenuo da su do izražaja došli bogati aranžmani kasnijih zrelijih albuma liverpoolske četvorke i zvuk inovativnog oružja koje je po tropskom otoku širilo pravdu.