Izašla “lemmingsolika” igra Tin Hearts za konzole i PC

Izašla “lemmingsolika” igra Tin Hearts za konzole i PC

0

Tin Hearts je prilično originalna avantura sa zagonetkama inspirirana legendarnim Lemmingsima u kojoj morate upravljati malim limenim vojnicima na navijanje i na svakoj od 50 ponuđenih mapa ih trebate sprovesti do izlaza.

Izdavač Wired Productions objavio je da je igra Tin Hearts koju je razvio developer Rogue Sun, od sada dostupna na PS5, PS4, Xbox Series, Xbox One, PC i Switch platformama.

U igri ćete se naći u ulozi “spektralnog lika” u prvom licu, koji oživljava uspomene iz obiteljskog života Alberta J Butterwortha dok vodi male vojnike na navijanje po njegovoj radionici i na svakoj od ponuđenih 50 mapa sprovodi do izlaza.

Svaku razinu započinjete otvaranjem male kutije s vojnicima koje pokrećete na hodanje po ravnoj liniji. Kako biste im omogućili da dođu od točke A do točke B (izlaza) morat ćete pred njih postavljati razne igračke i druge predmete, kako biste ih preusmjerili na putu prema cilju, kao što možete vidjeti u ovom videu.

To je nešto što će starije igrače odmah podsjetiti na Lemmingse koje ste na sličan način trebali spašavati da ne zakorače u propast.


Kako ćete dalje napredovati, pronalaženje rješenja za preusmjeravanje vojnika će biti sve složenije i pretvoriti se u sve teže zagonetke, no dobra stvar je što ovdje (za razliku od Lemmingsa) imate kontrolu nad vremenom, što znači da možete pauzirati vojnike, ubrzati ih ili čak premotati vrijeme unatrag ako pogriješite. To znači kositrenom vojniku koji slučajno padne u smrt možete poništiti sudbinu jednostavnim premotavanjem unatrag.


Dok vodite čovječuljke na njihovom putu, naići ćete na uspomene iz prošlog obiteljskog života u obliku dirljivih scena koje igraju “duhovi prošlosti”, poput Alberta koji svojoj kćeri čita priču za laku noć, do njegove supruge koja svira klavir u salonu.

Sve to se savršeno uklapa u tempo igre i omogućuje vam da uz samo upravljanje malim vojnicima imate priliku otkrivanja dirljive priče iz prošlosti glavnog junaka.