Hrvatski Saint Kotar dobio uglednog nizozemskog izdavača

Hrvatski Saint Kotar dobio uglednog nizozemskog izdavača

0

Nizozemska tvrtka SOEDESCO i hrvatski developer Red Martyr Entertainment potpisali su ugovor o izdavanju i distribuciji psihološke horror avanture Saint Kotar.

SOEDESCO je neovisni razvojni studio, izdavač i distributer video igara osnovan 2002. godine sa sjedištem u Roterdamu, Nizozemska, koji je do sada izdao brojne naslove, uključujući Owlboy, Kaze and the Wild Masks, Monster Crown, Among the Sleep, Remothered: Tormented Fathers, Monstrum, Truck Driver, Adam’s Venture i Real Farm.

“Drago nam je što smo se udružili sa SOEDESCO-m radi izdavanja našeg prvog naslova: Saint Kotar. Radimo na ovoj igri već dvije i pol godine te smo sigurni da je SOEDESCO savršen partner koji nam je potreban da podržimo njegov rast u nešto zaista posebno. Zajedno ćemo raditi kako bi igra vrlo brzo ugledala svjetlo dana na računalima i konzolama”, izjavio je Marko Tominić, direktor igre i izvršni direktor Red Martyr Entertainmenta.

Ako do sada niste čuli za Saint Kotar, reći ćemo vam da u toj point-and-click avanturi s fokusom na priču, razgranatim radnjama i višestrukim mogućim završecima, igrač preuzima ulogu Benedeka i Nikolaya, dvojac u službi Boga i pod teretom mentalnih problema, koji kreću u potragu za nestalom ženom u drevnom hrvatskom ruralnom mjestu mučenom jezivim ubojstvima i čudnim pojavama, naizgled povezanim s okultnim ritualima štovanja đavla i vještičarstva.

Jedna od zanimljivost je što su lokacije u igri posuđene iz stvarnih hrvatskih područja (Gorski Kotar), mjesta i gradova, pa je primjerice hotel u igri koji možete vidjeti u naslovnoj slici ovog članka napravljen na temelju stvarnog dvorca iz Stare Sušice, koji su u 16. stoljeću podigli Frankopani.