Hrvatski FPS vodi nas u vrijeme bitke za Vukovar

Hrvatski FPS vodi nas u vrijeme bitke za Vukovar

0

Trideset godina od Domovinskog rata sjećanje na žrtvu Vukovara i danas je snažno. Ekipa iz Slavonskog Broda osmislila je koncept i odlučila napraviti multiplayer FPS u kojem će vjerno preslikati događaje i kompletni ambijent vukovarskog bojišta. Udružili su svoje snage s programerima i volonterima iz raznih krajeva svijeta kako bi pod zajedničkim imenom Cro game devs potpisali ovu igru.

Punim nazivom Battle for Vukovar – Rain of Steel igra je u Early Accessu prošlog tjedna izašla na Steamu. S obzirom da se još uvijek ne radi o gotovom proizvodu možete je kupiti za povoljnih 9,75 eura i na taj način pomoći programerima oko njenog dovršenja. Premda je na prvi pogled očito kako igra ne može konkurirati vrhunskih pucačinama današnjice, čini se da joj to niti nije namjera. Programeri ističu kako je osnovni cilj bio što vjernije prenijeti grad Vukovar s okolicom u igu i što stvarnije prikazati sami tijek događaja. Koliko će u tome uspjeti vidjet ćemo jednom kada igra bude zgotovljena, ali ono što možemo već sada zaključiti jest da su itekako vjerno uspjeli prenijeti arhitekturu građevina, vozila i uniforme iz tog vremena. Veliku pomoć pri tome pružili su i sami sudionici i veterani bitke za Vukovar.

Zaigrate li sada Battle of Vukovar moći ćete je odigrati u nekoliko dostupnih modova, u single player kampanji, kao i u multiplayeru, no primjetno je kako ovdje još ima posla. Nadalje, možete izabrati stranu hrvatskih branitelja grada ili daleko nadmoćnijih napadača u vidu JNA i pobunjenika. Planirano je da igra bude dovršena i kao takva izađe na tržište negdje tijekom 2025. godine.