Gledajte svijet očima našeg izumitelja u igri The House of Tesla

Gledajte svijet očima našeg izumitelja u igri The House of Tesla

0

Slovački developer Blue Brain Games, najavio je novu avanturu The House of Tesla, koja ove godine dolazi na PS5, PS4, PC, Xbox One, Xbox Series X/S, Xbox One, Android i iOS platforme.

U igri prepunoj zagonetki koje trebate riješiti korištenjem sivih stanica svojeg mozga, gledat ćete svijet očima jednog od najpoznatijih izumitelja, oca elektriciteta, čovjeka koji stoji iza izmjenične struje, znanstvenog čarobnjaka, vizionara i ekscentrika Nikole Tesle, rođenog u malom selu Smiljanu u Lici, koji je zaslužan za najvažnije izume bez kojih ne bi postojale tehnologije koje danas svi koristimo.


Kako radnja igre ne bi bila čista biografija Tesle, autori su u nju stavili tajanstvenu priču koja se temelji na stvarnim lokacijama i planovima zagonetnog Nikole Tesle, ali donosi i brojne fantastične i spekulativne elemente.


Autori kažu da igra donosi novi dinamički pristup pripovijedanju priče pomoću povratka u prošlost, a na raspolaganju ćete imati i uređaj koji vam omogućuje da vidite i utječete na protok električne energije.


Istraživati ćete jezive napuštene industrijske zgrade najambicioznijeg pogona Nikole Tesle u Wardenclyffeu, koji je trebao unaprijediti čovječanstvo načelima besplatne bežične električne energije, te polako otkrivati misterij koji vas je ostavio nasukanog među napuštenim strojevima.