GameScent vam donosi mirise igara tijekom gaminga

GameScent vam donosi mirise igara tijekom gaminga

0

Ako ste do sada već bili u 4D kinu, vjerojatno vam je bilo fora što osim drmanja sjedala imate i efekte okoliša poput vjetra, mjehurića i mirisa, koji se pojavljuju u skladu s događanjima na ekranu.
Tvrtka Elevated Perceptions sada je u prodaju lansirala automatizirani raspršivač mirisa za igre koji će vam pružiti dio 4D iskustva kod kuće. U uređaju pod nazivom GameScent nalazi se umjetna inteligencija koja sluša i prepoznaje zvukove u igri na računalu ili konzoli, temeljem čega ispušta odgovarajući miris, kao što možete vidjeti u ovom videu.

U osnovnom paketu uređaja dobit ćete šest patrona s mirisima, koji uključuju mirise pucnjave, eksplozija, auto utrka, oluja, šume i čistog zraka, no tvrtka radi na dodatnim mirisima koji će se prodavati zasebno i moći ćete ih dodavati, a donijeti će vam u gaming mirise krvi, svježe pokošene trave, mora i sportskog borilišta.


Koncept uređaja za raspršivanje mirisa tijekom gledanja filmova na TV-u ili igranja videoigara kod kuće nije nov i do sada smo već mogli vidjeti neke zanimljive koncepte i prototipe, no GameScent je jedini koji se uspio probiti do tržišta, pa ga već možete kupiti preko Amazona i nekih drugih web trgovina po cijeni od 150 američkih dolara. Zasad još nije poznato po kojoj će se cijeni prodavati patrone s mirisima.

Proizvođač kaže da uređaj nije namijenjen isključivo gamingu već će mirise ispuštati i u filmovima na vašem TV-u.