Dark fantasy ARPG Kristala razvija ženski developerski studio

Dark fantasy ARPG Kristala razvija ženski developerski studio

0

Ove godine će na PS5, Xbox Series, Switch i PC platforme izaći akcijski RPG s borbenim mačkama koji razvija razvojni studio pod vodstvom žena.

Da se u razvoju videoigara sve više povećava broj developerica svjedoči primjer američke tvrtke Astral Clocktower Studios koju su osnovale Alexis Brutman, Tiffany Gomez i Sarah Schaffstall.

Cure su pokrenule crowdfunding kampanju na Kickstarteru s ciljem prikupljanja 10 tisuća dolara za razvoj “mačjeg” akcijskog RPG-a Kristala, a kada je taj iznos nadmašen deseterostruko, znale su da kod gamera postoji veliki interes pa sada užurbano završavaju igru kako bi u svibnju mogle izdati demo na Steamu, a do kraja godine je lansirati za PC i tri najjače konzole današnjice.

Igra koja se radi na Unreal 5 engineu spaja elemente magije, nevidljivosti, parkoura i borbe, a odvest će vas u svijet Ailura gdje ćete igrati kao divlja mačja ratnica prožeta magičnim moćima i sposobnošću da iskoristi snagu šest svetih Kristala.

Korištenjem smrtonosnih magičnih vještina, oružja i oklopa igrači će se u liku borbene mačke mogu uhvatiti u koštac s bilo kakvim prijetnjama, poput jezivih Dalakin rakova i kraljevskog šefa Rat Kinga koristeći kombinaciju žestokih napada oružjem i čarolija, a njih možete kombinirati i do 16 odjednom.

Dodatnu draž igri će dodati svjetski poznati glasovi (i krikovi) iz žanrova heavy metala i deathcorea, jer likovima neprijatelja glasove posuđuju glazbenici i pjevači Will Ramos (Lorna Shore), Joe Badolato (Fit for an Autopsy), David Simonich (Signs of the Swarm), Kasey Karlsen (Deadlands), Paxton Grizzle (Brojob) i David Benites (Renesans), koji će se naći u ulogama mnogih mutiranih čudovišta koja vrebaju kroz igru.

Svrha igre će biti otkrivanje izvora strašnog prokletstva koje je transformiralo nekoć poslušna stvorenja planeta u strašne neprijatelje, a samo će najjači imati ono što je potrebno da iskoriste snagu dragog kamenja da spase Ailur i pridruže se visoko cijenjenoj Raksaki ratnici.

Autorice kažu da je ovaj ARPG bogat pričom s klasičnim elementima RPG-a i Soulslikea, a gameri i gamerice će moći otključavati i podizati razinu mačjih sposobnosti na stablu mačjih vještina kako bi postali vrhunske mačje ratnice.

Žestoki ženski RPG s opakom mačkom u glavnoj ulozi i deathcore glazbom? To moramo zaigrati!