Dan kada su zombiji proplivali

Dan kada su zombiji proplivali

0

Još desetak dana ostalo je do izlaska najzabavnijeg zombie-slayera u povijesti video igara. Uskoro izlazi Dead Island 2.

Davno je to bilo kada je Dead Island 2011. šokirao i oduševio hektolitrima krvi i crnim humorom u tamanjenju zombija. Fensi turistički resort na nekom tropskom otoku postao je poprište zombi nereda pa je trebalo spašavati živu glavu i mlatiti zombije prilikom preživljavanja u otvorenom svijetu. Danas su nam open world igre sasvim uobičajena stvar. U ono vrijeme baš i nisu bile.

Prošlo je desetljeće u kojem se pojavilo nekoliko spin-offova, no onaj pravi Dead Island 2 izlazi tek sada.  I što se dogodilo u posljednjih deset godina? Zombiji su nekako pobjegli s onog otoka i dočepali se Kalifornije. Sad je to već prijetnja apokalipsom pa su američke vlasti cijelu Kaliforniju stavile u karantenu. I tu počinje gameplay. Za razliku od ruralnog tropskog otoka, ovoga puta ćete od zombija bježati ulicama San Francisca i Los Angelesa.

Ako ste mislili da Dead Island ne može biti krvaviji i otkačeniji od svog prethodnika, onda bacite pogled na video s prikazom gameplaya. Ova igra definitivno neće biti za svačiji želudac, jer u odnosu na nju Dying Light 2 je nježan poput kamilice. Ljudi koji su ga dosad imali prilike isprobati tvrde da je otvoreni svijet veći i ljepši no ikad, međutim, čini se samo na prvi pogled. Kretanje njime bit će ipak ograničenije nego je to bilo u originalu.