Akcijski RPG Exodus s glavnim glumcem iz Interstellara dolazi na konzole i PC

Akcijski RPG Exodus s glavnim glumcem iz Interstellara dolazi na konzole i PC

0

Poznati dizajner RPG igara James Ohlen, poznat po naslovima Mass Effect, Baldur’s Gate, Star Wars: Knights of the Old Republic i Dragon Age: Origins, osnovao je novi studio Archetype Entertainment, okupio ekipu iskusnih developera i krenuo u izradu novog akcijskog RPG-a pod nazivom Exodus.

U svemir će se ponovno otisnuti i hollywoodski glumac Matthew McConaughey, poznat po glavnoj ulozi u filmu Interstellar i debitirati će po prvi puta u jednoj video igri koja pomalo podsjeća na Mass Effect novog doba, što nije ni čudno obzirom na background developera koji ga rade.

Priča igre govori o Traveleru, čovjeku koji je izložen vremenskoj dilataciji koja mijenja živote onih do kojih mu je stalo.

Čovječanstvo je pobjeglo s umiruće Zemlje, pronalazeći novi dom u neprijateljskoj galaksiji gdje se bori za opstanak. Kao Traveler, vi ćete biti posljednja nada čovječanstva. Zadatak vam je ukrasti izvanzemaljsko oružje i tehnologiju od najmoćnijih bića u svemiru, Celestialsa, ujedno i najvećih neprijatelja čovječanstva.

Kao Putnik na međuzvjezdanim misijama, pojavljuje se učinak dilatacije vremena, naime dani koji vama prolaze, kod kuće predstavljaju desetljeća, što znači da ljudi koje ste ostavili iza sebe stare puno brže od vas, i tako od misije do misije koju obavljate.

Vraćajući se kući, svaki puta se suočavate s posljedicama svojih izbora i učinka vremenske dilatacije, a ishodi tih izbora očituju se na ogromnoj razini, nagomilavajući se kroz generacije.

U svakom slučaju ovo nam djeluje kao odlična pozadina za igru, a odabir oskarovca Matthewa McConaugheya za glavni lik nije slučajnost jer priča očito ima dodirnih točaka s filmom Interstellar.

Dakako, priča je samo pozadina za ono što vas čeka u igri u pogledu gameplaya, a to su brojni neprijatelji, ljudski i vanzemaljski, među kojima su najopasniji Celestialsi.


Konstantno brojčano nadjačani morate se osloniti na kombinaciju skrivanja, domišljatosti i vatrene moći kako biste porazili neprijatelje, što podrazumijeva skupljanje, izradu i nadogradnju ljudske i vanzemaljske opreme i oružja.

Exodus je u razvoju za PlayStation 5, Xbox Series X/S i PC, a zasad još nije poznato kada bismo ga mogli zaigrati. Sudeći po prikazanim materijalima, čini se da je igra već duže vrijeme u izradi pa vjerujemo da će se pojaviti u neko doba iduće godine.