Zabranite Atomic Heart!

Zabranite Atomic Heart!

0

Ovaj zahtjev dolazi od ukrajinske vlade s namjerom da se odmah povuče prodaja igre iz digitalnih trgovina u napadnutoj Ukrajini.

Rat u Ukrajini ušao je u drugu godinu sukoba, čini se da se bilo kakvi mirovni sporazumi ne naziru, pa stoga ne čudi apel jednog zamjenika ministra iz ukrajinske vlade da se ova igra ne prodaje u Ukrajini. Navodno je već upućen službeni dopis Sonyju, Microsoftu i Valveu da se to i sprovede u djelo. Ukrajinci navode kako Atomic Heart u svjetlu nedavnih događaja veliča sovjetsko društvo, obilježja i rasizam.

Još prije izlaska igre službeno je obznanjeno kako je Mundfish, programerski tim koji stoji iza ove igre lociran na Cipru. Nije tajna da je sastavljen uglavnom od ruskih developera koji su, tvrde Ukrajinci, svojevremeno prebjegli na Cipar kako bi izbjegli zapadne sankcije i kako Atomic Heart ne bi imao problema s prodajom na svjetskom tržištu.

Unatoč svemu, Atomic Heart je trenutno u samom vrhu novijih igara, a bespotrebno je reći kako mu je sve ovo samo napravilo besplatnu reklamu. Poznato je kako su dosad završavali pokušaji zabrane nekih igara i kako im je to u konačnici samo povećalo popularnost i prodaju. Znajući da se rat u Ukrajini vodi i propagandom s obje strane, trebamo se zapitati tko je uopće plasirao ovu vijest o zabrani i tko će od nje imati više koristi?