Uskoro dolazi The Entropy Centre, puzzle avantura nalik Portalu

Uskoro dolazi The Entropy Centre, puzzle avantura nalik Portalu

0

The Entropy Center, igra novog studija Stubby games, nadolazeća je znanstveno-fantastična puzzle avantura u prvom licu. Predviđena za lansiranje ove godine, ova je igra od svoje prve najave brzo privukla pozornost.

Piše: Iva Ledinščak

Točnije, igra će se 3. studenog pojaviti na PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One i PC. Ova vijest dolazi nam nakon što je igra prvi put otkrivena tijekom Future Games Showcase-a još u lipnju, s trailerom koji je prikupio više od dva milijuna pregleda u samo 48 sati. Kako bi proslavili ovaj datum izlaska u studenom, Stubby Games je objavio novi trailer.

Igra neodoljivo podsjeća na slavni Portal, s jedinstvenom premisom: „vratite vrijeme na objektima unutar napuštene svemirske postaje kako biste odredili način zaustavljanja izumiranja Zemlje i svega na njoj“.

Evo što nam Stubby Games otkriva o igri:

Igrači se pridružuju protagonistici igre, Ariji, koja se budi unutar kolosalne svemirske stanice, The Entropy Center, u orbiti blizu Zemlje. Dva trenutna problema se susreću s njom: Zemlja je zapaljena zbog događaja na razini izumiranja, a sam Entropy Center se čini napuštenim i na rubu neizbježnog kolapsa.

Uz pomoć ASTRE, pištolja koji govori i može pomicati objekte unatrag kroz vrijeme, Aria može obnoviti srušene mostove objekta, ponovno sastaviti uništene staze i prevladati genijalno složene zagonetke kako bi napredovala do jezgre Centra u nadi da će očuvati ovu naizgled na propast osuđenu svemirsku stanicu i, nekako, pronaći put kući.

Istina iza neizbježnog kolapsa Centra i propasti Zemlje može se pronaći u srcu ovog prostranog objekta. Ali hoće li Aria prihvatiti nesretnu istinu koja je čeka?”

Entropy Center se već sada čini kao fascinantna puzzle avantura u kojoj ćemo moći okretati objekte kroz vrijeme kako bi savladali prepreke i zagonetke. Svojevoljno manipulirati vremenom u obrnutom smjeru i rješavati zagonetke po sobama svemirske postaje. Što bi još mogli poželjeti?