Star Wars Eclipse: Video najava nove akcijske avanture

Star Wars Eclipse: Video najava nove akcijske avanture

0

Među brojnim predstavljanjima novih naslova na The Game Awards 2021. događanju vjerojatno je najviše odjeknula najava nove akcijske avanture Star Wars Eclipse, koju u suradnji s Lucas Artsom razvija Quantic Dream, developer igre Detroit: Become Human.


Iako se o igri zasad ne zna previše jer je očito u prilično ranoj fazi izrade, poznato je da će se zbivati u doba High Republic ere, razdoblja između 300. i 85. godine prije bitke za Yavin (napada na Zvijezdu smrti), kada su Jediji imali veliku ulogu u održavanju reda i mira u galaksiji.

To doba se naziva i Zlatnim dobom Republike (i Jedija), kada je civilizacija najviše napredovala, a u to su vrijeme počeli izvirati i korijeni onoga što će kasnije postati veliki Imperij, odnosno jačanje Tamne strane. Također su rekli da će nas događaji u igri odvesti do vanjskog ruba galaksije (Outer Rim), što znači da ćemo po prvi puta upoznati neke potpuno nove frakcije i civilizacije iz Star Wars svemira.

Osim tih osnovnih podataka poznato je još da će igrači imati priliku igrati s višestrukim likovima, što znači da se neće vezati uz nekog specifičnog junaka, već će misije morati izvršavati u tijelu i duhu raznih heroja, a i sama priča će biti jako razgranata.

Mada to nije specifično naglašeno, sigurno je da će igra stići na PC, PS5 i Xbox Series X/S platforme, no možda dođe i na PS4 i Xbox One.

Iz prvog objavljenog video trailera vidi se jako malo toga, ali je očito da nas čekaju fantastični krajolici, živopisni likovi i mačevanje light saberima. Pa što bi više?