Sony za PS5 lansirao ručnu streaming konzolu i dva para bežičnih slušalica

Sony za PS5 lansirao ručnu streaming konzolu i dva para bežičnih slušalica

0

Sony je predstavio nove proizvode namijenjene gamingu, ručnu streaming konzolu te bežične slušalice Pulse Explore i Pulse Elite.

Već duže vrijeme Sony nas je “teasao” svojom novom ručnom konzolom PlayStation Portal, a sada donosi ponešto više detalja o njoj. Kao što smo već znali, PlayStation Portal nije samostojeća ili hibridna konzola, koja može izvoditi svoje vlastite igre ili igre za Android poput nekadašnjih PSP konzola, već se radi isključivo o uređaju s integriranim kontrolerom i ekranom koji će vam omogućiti streamanje igara s PS5 u bilo kojem dijelu vašeg stana putem WiFi mreže.

PlayStation Portal sadrži ključne značajke bežičnog kontrolera DualSense, uključujući prilagodljive okidače i dodirne povratne informacije, a 8-inčni LCD zaslon ima 1080p rezoluciju pri 60 fps.
Sony kaže da je PlayStation Portal savršen uređaj za igrače u kućanstvima gdje možda trebaju dijeliti TV u dnevnoj sobi ili jednostavno žele igrati PS5 igre u drugoj prostoriji u kući.

“PlayStation Portal će se daljinski povezati s vašim PS5 putem Wi-Fi veze, tako da ćete moći brzo prijeći s igranja na svom PS5 na svoj PlayStation Portal. PlayStation Portal može igrati podržane igre koje su instalirane na vašoj PS5 konzoli i koriste Dualsense kontroler. Također uključuje 3,5 mm audio priključak za žičani audio. PS VR2 igre, koje zahtijevaju headset, i igre koje se emitiraju putem streaminga u oblaku putem PlayStation Plus Premiuma, nisu podržane”, navodi Sony u svojem blogu.

PlayStation Portal bit će lansiran kasnije ove godine po cijeni od 219,99 eura.

Kao što smo rekli, Sony je predstavio i dva para bežičnih slušalica, Pulse Elite i Pulse Explore.

Pulse Elite su over-the-ear bežične slušalice koje nude zvuk bez gubitaka i dolaze s mikrofonom koji se može uvući, a u njih su ugrađene i AI značajke koje mogu filtrirati zvuk odbijanjem pozadinske buke.

Pulse Explore su in-ear bežične slušalice koje dolaze s dvostrukim mikrofonima i AI-poboljšanim poništavanjem buke za filtriraanje pozadinskih zvukova. Također nude zvuk bez gubitaka i dolaze s kućištem za punjenje.

Sony kaže da će Pulse Elite i Pulse Explore biti prvi PlayStation audio uređaji koji će koristiti posebno dizajnirane planarne magnetske drajvere za audiofilsko iskustvo slušanja koje se obično nalazi u vrhunskim slušalicama za profesionalne inženjere zvuka.

Pulse Elite slušalice će biti dostupne za 149,99 eura, a Pulse Explore za 219,99 eura.