Iduća velika Ubisoftova igra Star Wars Outlaws izlazi ove godine

Iduća velika Ubisoftova igra Star Wars Outlaws izlazi ove godine

0

Nakon naslova Avatar: Frontiers of Pandora, Massive Entertainment u suradnji s Lucasfilm Games, za Ubisoft izdaje novu veliku igru, Star Wars Outlaws.

Ubisoft je sada potvrdio da će igra izaći tijekom ove godine, mada se prije spominjalo da neće biti dostupna prije 2025., no točni datum lansiranja još nije objavljen.

U igri iz trećeg lica za jednog igrača, čija radnja je smještena u razdoblje između filmova The Empire Strikes Back i Return of the Jedi, pratit ćemo odmetnicu Kay Vess, njezinog prijatelja Nixa koji izgleda poput umiljatog kućnog ljubimca i reprogramiranog borbenog droida ND-5.

Kay ne pripada niti jednoj sukobljenoj frakciji u velikom galaktičkom sukobu, već se radije bavi planiranjem velikih pljački i sklona je sklapanju savezništava podjednako s Imperijem i Pubunjenicima, mada ćete tijekom igre imati mogućnosti donositi odluke koje će ju možda više približiti nekoj određenoj strani.

Igra je u osnovi pucačina iz trećeg lica, koja sadrži elemente šuljanja (stealth igre), avanture, kao i upravljanja kopnenim vozilima, ali i svemirskim letjelicama, što je nešto novo u usporedbi s igrama iz primjerice serijala Star Wars Jedi.

Sudeći prema prvim video materijalima, čini nam se da ćete se tijekom igre često naći blizu zbivanja iz Star Wars filmova, ali nećete reagirati na njih jer će vas zanimati samo ostvarivanje vaših ciljeva, za što nećete birati nikakva sredstva.

Radnja igre će vas odvesti na neke poznate planete iz Star Wars svemira, koji uključuju nezaobilazni Tatooine, bez kojeg gotovo da nema niti jednog filma, serije i video igre na temu Star Warsa, Kijimi i Akive, ali i na neka potpuno nova mjesta poput mjeseca Toshara.

Također nam se čini da u ovom naslovu neće biti vitlanja light saberom i Jedi moći, jer Kay izgleda nema Silu na raspolaganju, već sve obavlja primjenom čiste oružane sile, no ne bismo se previše iznenadili ako autori odluče ubaciti i te elemente u igru, iako bismo rekli da nisu potrebni. Možda se u nekom trenutku pojavi Luke Skywalker koji će zavitlati lightsaberom u birtiji gdje Kay pokušava saznati informacije koje su joj potrebne za pljačku stoljeća, ali nju to neće previše dirati, jer ima drugih briga.

Umjesto Sile, imat ćemo na raspolaganju brojne zanimljive gadgete koji će nam pomoći u prikrivanju, štitove, hrpu oružja, letjelice kojima ćemo bez problema rušiti X-Wingove i što će nam više?

Također je očito da ćemo u igri detaljnije upoznati podzemlje u svijetu Star Warsa, uključujući zloglasnu kriminalnu organizaciju Pyke Syndicate, a sva područja vrve od života i živopisnih likova svih poznatih i nepoznatih rasa i oblika.

Igra izlazi za PC te PS5 i Xbox Series X/S konzole i trebala bi maksimalno iskoristiti današnji napredni hardver na tim platformama kako bi nam pružila spektakularni vizualni doživljaj.