Horror avantura The Medium stiže na PS5

Horror avantura The Medium stiže na PS5

0

Izgleda da je horror avantura iskusnog poljskog studija Bloober Team bila samo privremena ekskluziva za Xbox ekosistem i da je uskoro moći zaigrati i igrači na konkurentnoj igraćoj konzoli PlayStation 5.

Horror avantura The Medium je bila jedna od najatraktivnijih igara predstavljenih prošle godine, pa nije neobično da su PlayStation igrači ostali neugodno iznenađeni što je igra ekskluziva za Xbox ekosistem. Osim za Xbox Series X, igru mogu zaigrati i PC igrači, budući da se proizvođači konzola sve manje bore na tom frontu, a sve više međusobno, s nikad većim brojem eksklizivnih studija i igara.

No barem jedna igra prelazi u suprotni tabor. Američka agencija za ocjenjivanje dobne granice igara ESRB, uputila je odobrenje ocjene za PlayStation 5 inačicu The Mediuma, što znači da igru vrlo skoro možemo očekivati na toj platformi. Pretpostavlja se da će igra biti službeno najavljena već narednih dana u sklopu virtualne E3 konferencije.

Priča The Mediuma prati duhovnog medija Marianne, koju proganjaju vizije ubojstva djeteta u zapuštenom i izoliranom hotelu. Ona odlazi na mjesto zločina, gdje spoznaje da će trebati kombinirati fizički i duhovni svijet želi li stati na kraj teškoj tragediji koja ju proganja. Igra je postala popularna zbog inovativnog gameplaya i vrlo dobre atmosfere i ozračja istočne Europe, koji nisu česta pojava u igraćoj industriji.

Uz trailer se prisjetite kako igra izgleda, a ukoliko ste PC ili Xbox igrač, nemate izlike da već sad ne isprobate igru.