Hoće li ovo biti još jedna u nizu igara u kojoj ćemo morati kupovati pravim novcem kako bi se zabavili?

Hoće li ovo biti još jedna u nizu igara u kojoj ćemo morati kupovati pravim novcem kako bi se zabavili?

0

Disney Dreamlight Valley bit će dostupan za preuzimanje u ljeto 2022., a kako saznajemo igra neće imati cijenu.

Disney Dreamlight Valley predstavlja se kao hibridni spoj life-sim i avanturističke igre bogate misijama, istraživanjem i sudjelovanjem u aktivnostima ruku pod ruku s Disney i Pixar prijateljima, starim i novima.

Piše: Matija Ančić

Bilo jednom davno

Storyline se mnogima može učiniti poznatim, a to je zato jer se sličan pojavljuje u seriji pod nazivom Once Upon a Time (ali ne u Hollywoodu, već u Storybrooku). Naime, ukoliko niste čuli za seriju, riječ je o Disney likovima koji su živjeli u skladu i idili dok nisu zaboravili tko su. Mračno trnje obraslo je cijelu zemlju i okovalo uspomene vezane za čarobno mjesto, a jedino tko može spasiti ovo mjesto je Emma Swan ili upravo vi. Iako priče nisu u potpunosti jednake, moguće je pronaći mnoge poveznice pa ukoliko ste nestrpljivi oko same igre ili samo želite gledati zgodnog Kapetana Kuku ili Zlu Kraljicu savjetujemo vam da pogledate i seriju.

Naš čarobni svijet

Kao što ste mogli pretpostaviti vaš će zadatak biti otkriti svačije priče, svijet oko sebe i vratiti čaroliju natrag u Dreamlight Valley. Svijet će biti podijeljen u Realmove, a saznat ćemo i tko je u kojemu živio te će svaki od njih imati svoje prepreke i slagalice koje će biti potrebno riješiti. Svoj ćete dom i izgled moći prilagoditi kako želite, a tijek igre odabrat ćete tako što ćete morati odlučiti o dobrom ili zločestom pristupu. Iako svi želimo biti princeze i prinčevi, nadamo se ipak kako će neki od vas krenuti putem negativaca i informirati nas o tijeku vašeg putovanja.

Već poznata priča

Lakše bi nam palo da je riječ o igri koja košta nekoliko desetaka eura pa da možemo pričati kako je precijenjena, ali za igru koja nudi prijateljstva s preslatkim Disney likovima kao što su Wall-E ili Remy, a potpuno je besplatna, možemo očekivati da će se mnoštvo stvari unutar same igre morati platiti kako bi se igrač zabavio. Naravno, nismo upoznati na koji će način uistinu funkcionirati, ali za golemu korporaciju, čiji su svi likovi pod enormnom zaštitom copyrighta, istinski ne očekujemo da ćemo vrhunsku igru moći igrati besplatno te se pri tome i zabaviti.

Igra je dostupna za listu želja u PlayStation i Xbox trgovinama te na Steamu, a bit će dostupna za igru i na Nintendo Switch konzoli.

Minimalni zahtjevi sustava

OS: Windows 7
Procesor: Intel Core i3-540 or AMD Phenom II X4 940
Memorija: 6 GB RAM
Grafika: NVIDIA GeForce 9600 GT, 512 GB or AMD Radeon HD 6570, 1 GB