Dugo očekivani nastavak serijala: Sniper Elite 5

Dugo očekivani nastavak serijala: Sniper Elite 5

0

Visoko nagrađivani serijal developera Rebellion doživljava svoj povratak 26. svibnja uz Karla Fairburnea koji nastoji razotkriti i srušiti Projekt Kraken 1944. u Francuskoj.

Piše: Matija Ančić

Sniper Elite 5 nudi snajpersko djelovanje bez premca, taktički 3rd person kombat i poboljšan kill cam. Bori se kroz različite mape koje nude stvarne lokacije sa zapanjujućim detaljima i razvijaj svoje vještine.

Operacija Kraken

Godina je 1944., a nalazite se u Francuskoj kao prikriveni agent kako biste oslabili utvrde Atlantikwalla duž obale Bretanje. Ime vam je Karl Fairburne, a uz pomoć francuskog pokreta otpora ćete učiniti ono što je potrebno. Vrlo rano otkrivate kako postoji tajni projekt koji prijeti ranom završetku rata, čak i prije no što Saveznici napadnu Europu, a radi se o Operaciji Kraken. Kako saznajemo iz najave Operacija Kraken prijeti strašnom destrukcijom koja će dovesti zemlje do teškog poraza pa će Karl morati iskoristiti sve što zna i posjeduje kako bi svrgnuo Abelarda Möllera i uništio njegovu operaciju pod svaku cijenu.

Bonus uz prednarudžbu i deluxe izdanje

Igrači koji prednaruče Sniper Elite 5 kao bonus će dobiti najnoviju misiju najavljivane kampanje „Target Führer“ pod nazivom „Wolf Mountain“. Igrači će se moći infiltrirati u Berghof, Hitlerovo privatno planinsko utočište u Bavarskim Alpama obilato teško naoružanom gardom i nizom kolekcionarskih predmeta za snajperiste te će imati mogućnost svrgnuti Hitlera na različite maštovite načine. Ukoliko igrači odluče kupiti deluxe izdanje igre dobit će Season Pass sastavljen od još dvije kampanjske misije, dva paketa skinova za oružje, paketa s dva lika i šest oružja.

Mogućnost zajedničkog igranja

S opsežnom kampanjom koja se može igrati i kao online zajednička igra za dva igrača s raznolikim i ekspanzivnim lokacijama misija, pomno rekreiranim pomoću fotogrametrije za duboko imerzivno iskustvo, Sniper Elite 5, kako prenose developeri, obećava najveće i najinteraktivnije mape u povijesti Sniper Elitea. Osim toga, po prvi put će se čak 16 igrača moći suočiti u suparničkom multiplayeru u raznim modovima igre.

Zahtjevi sustava

Minimum zahtjeva sustava obuhvaća:
64-bitni procesor i operativni sustav
OS: Windows 10
Procesor: Intel CPU Core i3-8100 ili ekvivalent
Memorija: 8 GB RAM
Grafika: DirectX12 GPU s 4 GB VRAM
Pohrana: 85 GB slobodnog prostora

Gdje kupiti?

Sniper Elite 5 dostupan je za prednarudžbu na Steamu, PlayStationu, Xboxu, Epic Gamesu i Rebellion Shopu po cijeni 49,99€ te deluxe izdanje po cijeni od 79,99€, a službeno na platforme izlazi 26. svibnja ove godine.