Dead Space Remake prvi put prikazan javnosti

Dead Space Remake prvi put prikazan javnosti

0

U četrdeset minuta dugom predstavljanju, EA Motive je prikazao Alpha isječke nadolazećeg Dead Space Remakea, a dobili smo i gomilu drugih zanimljivih informacija.

Netipično za velik studio poput Electronic Artsa, razvojni studio EA Motive je prikazao ranu fazu izrade nadolazeće horror avanture Dead Space Remake. Više kao novi pogled na serijal, Dead Space Remake će uzeti predložak orginala kao podlogu na kojoj će razviti posve novu, znatno detaljniju igru.

Developeri su se u prikazu fokusirali na komadanje tijela izvanzemaljaca, najzabavniji aspekt orginala, koji je osim zabavne strane imao i bitan strateški element pristupa borbi, osobito pri većim težinama kad su protivnici bili otporniji, a streljivo opskurnije.

Ovaj put je komadanje dovedeno na dosad neviđenu razinu detalja u igraćoj industriji. Svi modeli protivnika su izrađeni od tri “sloja”, kože, mišića i kostiju. Svaki sloj će drugačije reagirati na različita oružja, pa će trebati koristiti raznolikiji arsenal i precizne hice želimo li poraziti horde agresivnih izvanzemaljaca. Cijeli prikaz se nalazi na polovici objavljnog video zapisa.

Još jedna poslastica za fanove orginala. Glas glavnog lika Isaaca Clarkea će ostati isti kao u orginalu, a to je fantastični glumac Gunner Wright koji je i prvi put fantastično utjelovio glavnog protagonista trilogije.

Pogledajte cijeli prijenos ili bar “odvrtite” na najzanimljivije dijelove s gameplayom.

Dead Space Remake je tek u ranoj fazi razvoja, pa ga ne trebamo očekivati prije 2023. Sudeći po ambicijama i ranoj grafici, vjerujemo kako je igra namjenjena isključivo moćnim PC konfiguracijama i konzolama nove generacije.