Banishers: Ghosts of New Eden je mrvicu nalik na God of War

Banishers: Ghosts of New Eden je mrvicu nalik na God of War

0

U novom video traileru možete vidjeti kako izgleda i kako se igra akcijski RPG koji krajem ove godine stiže na PS5, Xbox Series i PC platforme.

Izdavač Focus Entertainment i developer DON’T NOD lansirali su video trailer igre Banishers: Ghosts of New Eden, koja spaja RPG, fantasy, ljubavnu priču i žestoku akciju, u kojem možete vidjeti i neke dijelove gameplaya.

Priča igre smještena je u New Eden 1695 godine. Antea Duarte i Red mac Raith su ljubavnici i Banisheri (protjerivači) koji su se zavjetovali da će štititi ljude od opasnih duhova i sablasti. Nakon katastrofalne posljednje misije, Antea je smrtno ranjena, postajući jedan od duhova koje mrzi. U ukletim divljinama Sjeverne Amerike, par očajnički traži način da oslobodi Anteu iz njezinog stanja.

U ulozi Banishera, od igrača se traži da uđu u živote zajednica New Edena i bore se protiv sablasti u mističnom svijetu zaraženom nadnaravnim stvorenjima i drevnim tajnama. Kako biste u tome bili uspješni morat ćete kombinirati Anteine duhovne moći i Redov arsenal oružja da porazite i protjerate duhove koji teroriziraju ljude.

Uz borbe i otkrivanje pozadinskih priča imat ćete i moralnu dvojbu o tome koliko ćete kompromitirati svoj zavjet lovca na sablasti zbog svoje ljubavnice koja je postala jedan od tih duhova.
Stoga ćete morati donositi smislene i moralno dvosmislene odluke koje utječu na priču, svijet i sudbinu svih likova, kako živih, tako i mrtvih.

Iz scena gameplaya odmah smo uočili određenu sličnost s igrom God of War, ponajviše zbog smještaja kamere iza glavnog lika, a i neki dijelovi borbi pomalo podsjećaju na Kratosa i njegovog sina, mada je to daleko od toga da bismo bilo što mogli nazvati plagijatom.

Neki dijelovi nas također podsjećaju na Soul igre pa vjerujemo da ćete se morati dobro uznojiti da pobijedite neprijateljske sablasti, no obzirom da zasad još ne znamo hoćete li poziciju u igri moći sejvati često, ili će save pointsi biti jako udaljeni, morat ćemo pričekati da saznamo koliko će igra biti teška.

Ono što znamo je da igra izgleda jako lijepo po svim vizualnim elementima, od dizajna okoliša, oružja, moći, likova i efekata pa je očito da će dobro namučiti hardver high-end konzola i gamerskih računala.