Autor Red Dead Redemptiona donosi rat u svijetu androida u igri Last Sentinel

Autor Red Dead Redemptiona donosi rat u svijetu androida u igri Last Sentinel

0

Veteran industrije video igara Steve C. Martin, najpoznatiji po radu na serijalima Grand Theft Auto i Red Dead Redemption, osnovao je globalni studio za razvoj igara pod nazivom Lightspeed, koji će ove godine izdati svoju debitantsku akcijsku igru smještenu u futuristički otvoreni svijet distopijskog Japana.

Igra za koju još uvijek nije objavljeno hoće li pripadati žanru pucačina iz prvog lica (FPS) ili trećeg (TPS), odvest će nas u veliki otvoreni svijet distopijske budućnosti, grad sagrađen na ostacima Tokija, gdje su kiborzi, roboti i androidi u potpunosti potisnuli ljude.

U igri ćemo upravljati protagonisticom po imenu Hiromi Shoda, koja je i sama više robot nego čovjek, a njezina je uloga spašavati ostatke ljudsko-androidske civilizacije pred napadima umjetne inteligencije koja želi zatrti svaki trag čovječanstva.

Kao Hiromi ćete se naći u velikom otvorenom svijetu gdje ćete imati veliku slobodu u izvršavanju misija, istraživanju i otkrivanju narativne priče u čijem stvaranju ćete i sami sudjelovati, što znači da ćete vjerojatno moći doći do višestrukih krajeva, mada to još nije službeno potvrđeno, a još nije objavljeno ni za koje će sve platforme igra biti dostupna, mada vjerujemo da će stići na PS5, PC i Xbox Series X/S.

Na žalost, osim ovih šturih informacija i trailera koji ne otkriva detalje gameplaya, Lightspeed nije otkrio nikakve detalje, no autori se pozivaju na svoje developere s preko 25 godina iskustva u stvaranju revolucionarnih igara i vođenju raznolikih, globalnih timova, u igrama kao što su Grand Theft Auto V, Red Dead Redemption 1 i 2, Need for Speed: Underground 1+2, Bully, The Last of Us, Jedi: Fallen Order, Uncharted, Grand Theft Auto i God of War.

Kada vidimo taj impresivni popis naslova na kojima su developeri Lightspeeda radili, jasno je da na Last Sentinel trebamo obratiti puno pozornosti.