PS5 i PS4 gube opcije dijeljenja na X-u, odnosno bivšem Twitteru

PS5 i PS4 gube opcije dijeljenja na X-u, odnosno bivšem Twitteru

0

Elon Musk i njegova ekipa s X-a očito žele naljutiti sve više ljudi u zadnje vrijeme, a sada je došao red i na vlasnike PS5 i PS4 konzola.


Prema obavijesti koju je Sony podijelio na svojim konzolama, od 13. studenog ove godine integracija s X platformom (bivšim Twitterom) više neće funkcionirati na PS4 i PS5 konzolama, što znači da korisnici više neće moći pregledavati sadržaje objavljene na X-u te neće moći postati i pregledavati materijale poput videa, snimki zaslona, postignuća i drugih aktivnosti vezanih uz gameplay direktno na X-u ili povezivati X račun da bi to mogli učiniti.

Sony nije direktno rekao zašto ukida X integraciju na svojim konzolama, no vjerojatno se radi o tome što je X ranije ove godine počeo prisiljavati developere da mu plaćaju naknade ako se žele priključiti na njegove usluge.

I dalje će biti moguće objavljivati svoje PlayStation isječke na X-u na malo drugačiji način, pa ako imate PS5, moći ćete pristupite svojim nedavnim snimkama putem aplikacije PSi i podijeliti ih na X-u sa svog telefona, dok ćete na PS4 morati koristiti USB pogon za kopiranje snimaka zaslona i isječaka na svoje računalo. Naravno, možete koristiti neku od drugih platformi koje omogućuju izravno dijeljenje, dostupnih na PS4 i PS5, kao što je YouTube.