Otkriven gameplay nadolazećeg naslova Hogwarts Legacy

Otkriven gameplay nadolazećeg naslova Hogwarts Legacy

0

Ljubitelj si sage o Harry Potteru? Voliš igre u kojima su glavni likovi čarobnjaci? Oduvijek te mučilo pitanje zašto baš ti ne možeš sudjelovati u magičnom učenju i otkrivati tajne skrivenog Hogwartsa? Sada će tvoje muke biti riješene jer smo odgovore na pitanje što će se sve moći raditi u igri Hogwarts Legacy upravo dobili!

Piše: Matija Ančić

Hogwarts Legacy akcijski je RPG otvorenog svijeta smješten u dobro poznatome okruženju s kojim se prvi put susrećemo u filmovima o jednom jedinom Harry Potteru. Po prvi puta moći ćeš se susresti s Hogwartsom prije nego li dobro poznati junak Harry, čak 1800. godine. Glavni je lik student Hogwartsa, a predstavlja ključ otkrivenja drevne tajne koja prijeti rascjepu čarobnjačkog svijeta. Upravo si ti dovoljno sposoban da otkriješ tko ili što želi uništiti čarobnjački svijet. Tvoje će naslijeđe biti onakvo kakvim ga samo ti napraviš.

Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw ili Slytherin?

U početku mogućnosti odabira lika raznovrsne su, a djelomično podsjećaju na klasičnu mogućnost odabira boje kože, kose i očiju te odabira raznovrsnih frizura. Sve je napravljeno u cilju kako bi lik poprimio obličje igrača za što bolju imerziju u igru. Naravno, na igraču je hoće li uistinu htjeti igrati svojim licem ili će ipak pokušati napraviti potpuno novu osobu.

Osim mogućnosti odabira izgleda, Hogwarts ne može proći bez odabira kuće kojoj će glavni lik pripadati, a developeri su otkrili kako kuće neće biti nasumično odabrane, već je na samom igraču da odabere kojoj kući želi pripadati.

Otkrij svijet pred sobom

Nakon što igrač odabere kako će izgledati i kojoj će kući pripadati, smješta se u domsku sobu gdje će već biti u prilici upoznati neke od ostalih likova. Iako će upoznati tek neke likove, igrač će se brzo morati fokusirati na učenje jer je u Hogwarts došao kasnije od ostalih. Učenje možda nije svakome zabavno ukoliko je riječ o matematici ili geografiji, ali jedno je sigurno – učenje o izradi napitaka, korištenju i prakticiranju spellova u duelima i raspoznavanju magičnih stvorenja i biljaka svakako je nešto što bi svakoga oborilo s nogu. Naglasak se ponovno postavlja na razdoblje u kojem je smještena priča pa igrač neće moći upoznati većinu poznatih mu likova i profesora iz filmskog serijala, ali to svakako ne znači da se tu i tamo neće potkrasti netko tko tamo obitava duže vrijeme.

Na svome putu igrač će otkrivati misterije koje se kriju u Hogwartsu i okolici, tamnice i tajne prolaze, a kako bi to učinio morat će koristiti naučeno znanje da svlada zagonetke koje će mu se naći na putu prema otkrivenju. Možda neće biti mnoštva poznatih likova, ali Hogwarts je bio poprilično isti pa će ljubitelji filmova uživati u dobro poznatim prostorijama dvorca. Također, u igri se pojavljuju mjesta poput Zabranjene šume i sela Hogsmeade koje će igrač svakako imati koristi posjetiti.

Lumos

Otkrivenje drevne tajne i svrgavanje onih što žele nauditi čarobnjačkom svijetu neće biti lagan posao pa će glavnog lika u tome navoditi i Profesor Fig. Borbe protiv Mračne sile, korumpirani moćni goblini i zle vještice i čarobnjaci samo su neki od problema na koje će naići glavni lik. Što igrač više razvija svoje vještine čaranja, to će mu se otvoriti više načina da otkrije slabosti svojih neprijatelja i dokrajči ih različitim specijalnim udarcima. Mogućnosti kombiniranja spellova u borbama razne su, a tijekom učenja i razvijanja igrač će moći odabrati koje skillove želi poboljšati sudeći prema onome što misli da će mu biti potrebno. Da bi pobijedio, igrač će biti primoran sakupiti mnoštvo znanja i savladati mnoge vještine, a sve će to moći izvesti prateći vlastiti ritam.

Aparecium

Budi spreman na to gdje ćeš istraživati, savladaj spellove, sprijatelji se i stvori nove saveznike, putuj svijetom uz pomoć različitih „prijevoznih“ sredstava, otkrij drevne tajne, bori se protiv tajnovitih bića, uči o davno zaboravljenim misterijama, postani vještica ili čarobnjak kakav želiš biti, a sve to u nadolazećim blagdanskim danima 2022. na PlayStation4, PlayStation4 Pro, PlayStation5, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch konzolama te PC-u.