Mosey the Pirate je službena igra Crkve Letećeg Špageti Čudovišta

Mosey the Pirate je službena igra Crkve Letećeg Špageti Čudovišta

0

Kao svaki dobar pastafarijanac morat ćete nabaviti akcijsku avanturu Mosey the Pirate, staviti cjediljku za juhu na glavu, isukati mač i krenuti u pohode za dobrobit vlastitog džepa.

Jeste li čuli za Crkvu Letećeg Špageti Čudovišta (Flying Spaghetti Monster Church), koja je uredno registrirana vjerska zajednica u SAD-u i još nekim dijelovima svijeta? Ukratko rečeno, radi se o svojevrsnoj parodiji religijskih zajednica kojoj se često priklanjaju ateisti, agnostici i razočarani bivši pripadnici raznih vjerskih skupina.

Ako vjerujete u ideje koje propagiraju pripadnici ove konfesije koji sebe nazivaju pastafarijancima, nabavite vjersko pokrivalo (cjediljku za juhu) i širite svijetom poruku velikog Letećeg Špageti Čudovišta koju možete otkriti na ovoj poveznici.

Ako ste već postali pripadnik pastafarijanaca ili ste simpatizer, uskoro ćete se moći zabaviti u igri Mosey the Pirate, koju razvija poljski studio Ritual Interactive, koju si trenutno možete staviti na listu želja na Steamu.

Igra je akcijska avantura iz trećeg lica koja će vam omogućiti borbe protiv neistomišljenika mačem i kuburom, rješavanje zagonetki, pentranje, skupljanje gadgeta među kojima se nalazi i jedan koji će vam omogućiti letenje, a tijekom vašeg gusarskog pohoda  otkrivat ćete priču kroz koju ćete učiti kako širiti svetu riječ špagetnog božanstva, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Igra će vas povesti kroz razna područja svijeta, uključujući stari Egipat, antičku Grčku, Rim i turistička mjesta na Mediteranu (možda uleti i Dubrovnik), bez potrebe da ustajete iz udobnog naslonjača.

Zasad još nije poznato kada bi igra mogla stići na tržište, ali ako želite požuriti njezino lansiranje pomolite se, znate već kome.