Kauboj na Marsu

Kauboj na Marsu

0

Fort Solis je žanrom psihološki horor, izvedbom akcijska avantura, a trajanjem – igra za jednu noć.

To ne znači da ćete igru završiti u kratkom vremenu, već da će se radnja u potpunosti odvijati tijekom jedne noći. S obzirom da je mjesto radnje Mars, ta noć će trajati prilično dugo što će stvoriti atmosferu kakva ovoj igri i pripada. U središtu priče je strojar Jack Leary koji odlazi u bazu Fort Solis slijedeći signal za rutinsku provjeru. Stigavši tamo uočava da se sa šestočlanom posadom baze nešto dogodilo i da iz mračnih koridora vreba nešto neprijateljsko. U isto vrijeme stiže oluja koja mu onemogućava napuštanje baze prije jutra.

Najjača karta na koju Fort Solis igra je atmosfera samoće i izolacije u kojoj glavni lik istražuje naizgled napuštenu bazu. Jedina komunikacija odvija se s navigatorom preko radija, djevojkom koja ga navodi bazom i upozorava na opasnosti. Programeri ističu kako će upravo u ovom segmentu glasovne sinkronizacije Fort Solis biti besprijekoran, jer su angažirali prave ljude za to. U prvom redu tu je Roger Clark, glumac koji je posudio glas legendarnom kauboju Arthuru Morganu, glavnom liku iz Red Dead Redemption 2. Mnogi ne vole usamljenost i nedostatak likova u igrama, no ovdje to ne bi trebao biti problem jer ćete nalaziti brojne audio i video zapise pomoću kojih ćete se upoznati s događajima koji su prethodili vašem dolasku.

 

Bude li sve po planu, Fort Solis izaći će ovoga ljeta najprije na Playstationu 5 i PC-u. Iako se na Steamu već mogu pronaći opširnije informacije o igri, još uvijek nisu objavljeni hardverski zahtjevi. Nešto kasnije igra će izaći i za Xbox konzole.