GRID Legends je nova jurilica s fokusom na priči

GRID Legends je nova jurilica s fokusom na priči

0

Popularna Netflixova dokumentarna serija Formula 1: Život u šestoj brzini inspirirala je brojne razvojne studije da se koncentriraju na priču čak i u simulacijama vožnje.

Uz porast popularnosti dokumentaraca o trkaćim sportovima i njihovim istaknutim trkačima, industrija videoigara je skočila na vlak popularnosti, te danas gotovo i ne izlazi trkaća igra bez priče.

Priča u arkadnim jurilicama je praksa već gotovo desetljeće, a najbolji primjeri su Forza Motorsport ili Need for Speed. Ipak, vidimo sve veću popularnost ubacivanja priča u simulacije vožnje. Najbolji primjer toga je odlični F1 2021, koji je pored fantastičnog multiplayera i karijere, ponudio i dodatni mod s radnjom zvan Braking Point. Navedeni mod će objasniti sve što vas je zanimalo o F1 natjecanju kroz oči vozača Aidena Jacksona, koji od prominentnog vozača Formule 2 uskače u glamurozni svijet Formule 1.

Nakon uspješnice igre F1 2021 i navedene dokumentarne serije, razvojni studio Codemasters, kojeg je nedavno kupio Electronic Arts, u potpunosti se posvećuje radnji u nadolazećem GRID Legendsu. Ista će biti ispričana u dokumentarističkom formatu, te iako se koncetrira na imaginarnu trkaću ekipu, sportsnim natjecanjima, vozačima i trkaćim stazama će pristupiti činjenično. Radnja će biti isprepletena raznim natjecanjima, uz odličan vozni model po kojem je GRID i stekao popularnost. Igra donosi preko 130 varijacija trkaćih staza, uz brojna vozila kroz epohe i kategorije trkaćih natjecanja.

Igra izlazi tokom 2022. godine, za PC, te konzole PlayStation i Xbox.