Prikazan Elden Ring gameplay trailer

Prikazan Elden Ring gameplay trailer

0

Nakon dugog čekanja, konačno je prikazan gameplay trailer najveće From Softwareove souls igre. Njihov nemilosrdni otvoreni RPG već u siječnju iduće godine.

From Software se spojim specifičnim i teškim RPG igrama istaknuo kao igračima jedan od omiljenih developera novije generacije. No nakon inicijalne najave Elden Ringa, nastupio je dugački muk. Najambiciozniji projekt dosad, veliki otvoreni RPG čiju radnju potpisuje George R. R. Martin, tvorac Igre Prijestolja, bio je u izradi nešto duže od njihovog uobičajenog developerskog ciklusa.

Međutim, čekanju je kraj. Namco Bandai Games je u sklopu Summer Games Festa objavio bogati gameplay trailer, koji prikazuje svu ljepotu i raznolikost velikog svijeta Elden Ringa. Osim trailera, objavjeni su i službeni screenshoti koje upravo gledate, te pregršt novih informacija o samoj igri.

Elden Ring je njihova najveća igra dosad, te donosi mogućnost samostalnog igranja, ali i kooperativnog do četiri igrača online. Veliki otvoreni svijet povezan je brojnim prečicama, te isprepleten tamnicama koje sakrivaju brojne tajne, ali i puteve između regija. S otvorenim svijetom, igra donosi dinamičku izmjenu dana i noći, te vremenskih uvjeta, koje će utjecati na drugačiju pojavu beštija u svijetu, ali će utjecati i na ponašanje NPC-ova prema igraču. Kako naziv sugerira, igrači igraju s Elden Lordom, plemićem u tom svijetu kojeg sami izrađuju, no detalji o priči još nisu objavljeni, a za koju vjerujemo da će biti odlična. Veliku ulogu će igrati i brojni NPC-ovi koje ćemo pronaći u svijetu, a koji će imati znatno razrađenije osobnosti, priče i zadatke od dosadašnjih igara developera.

Elden Ring očekujemo za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, te Xbox Series X/S već 21. siječnja 2022. godine. Igrači koji igru započnu na starijim konzolama, moći će je besplatno nadograditi na verziju za nove konzole ukoliko to žele. Ostalo je još tek nešto više od pola godine do igre koju brojni obožavatelji RPG-a toliko očekuju.