Službeno se obustavlja prodaja Concorda za PS5 i PC i gase serveri

Službeno se obustavlja prodaja Concorda za PS5 i PC i gase serveri

0

Samo dva tjedna nakon lansiranja igre Concord na PC i PS5 platformama, Firewalk Studios je donio odluku da se igra zbog loše prodaje i malog broja igrača na serverima povlači iz prodaje jer nije ostvarila očekivanja proizvođača i distributera.

Tu vijest je osobno priopćio direktor igre Ryan Ellis na PlayStation blogu.

Iako su mnoge kvalitete imale odjeka među igračima, također prepoznajemo da drugi aspekti igre i naše početno lansiranje nisu uspjeli onako kako smo namjeravali. Stoga smo u ovom trenutku odlučili igru ​​staviti izvan mreže počevši od 6. rujna 2024. i istražiti opcije, uključujući one koje će bolje doprijeti do naših igrača.

Dok utvrđujemo najbolji put naprijed, prodaja Concorda će odmah prestati i počet ćemo nuditi puni povrat za sve igrače koji su kupili igru ​​za PS5 ili PC. Ako ste kupili igru ​​za PlayStation 5 u PlayStation Storeu ili PlayStation Directu, povrat novca bit će vraćen na vaš izvorni način plaćanja.

Kupci koji su kupovali na drugim digitalnim prodajnim mjestima također će dobiti povrat novca. Više informacija o povratima novca od Steama i Epica možete pronaći u nastavku:

Steam Store će vratiti novac igračima koji su kupili igru ​​u narednim danima. Steam će poslati potvrdu o povratu nakon obrade.

Epic Games Store će vratiti novac igračima koji su kupili igru ​​u narednim danima i kontaktirat će svakog kupca izravno kako bi potvrdili da je povrat obrađen.

Za kupce koji su kupili fizičku kopiju izravno kod prodavača izvan PlayStationa, pogledajte postupak povrata trgovca od kojeg ste ga kupili kako biste dobili povrat novca. Nakon povrata, igrači više neće imati pristup igri“, rekao je Ellis i dodao da “može proći 30-60 dana dok se povrat novca za kupnju u PlayStation Storeu i PlayStation Directu ne pojavi na vašem bankovnom izvodu. Ako vaš izvorni izvor plaćanja nije bio dostupan, iznos kupnje bit će vraćen u vaš PSN novčanik”.

Obzirom da je igra više godina bila u razvoju koji je koštao velike količine novca, postavlja se pitanje hoće li Firewalk Studios u potpunosti odustati od Discorda ili ga u budućnosti planira pretvoriti u nešto drugo, primjerice u singleplayer igru s novom narativnom pričom, no iskustva iz prošlosti baš i ne idu tome u prilog. Također bi igru mogli proglasiti besplatnom, ali u tom slučaju bi morali razviti neki način monetizacije, recimo kroz kupnju “kozmetičkih” dodataka, ali i to bi zahtijevalo puno rada.

Nama, koji smo stekli uglavnom pozitivna iskustva tijekom igranja zatvorene bete pomalo je žao, no ako su online mečevi doista zjapili prazni, ova odluka je razumljiva, jer bi održavanje serverske infrastrukture stvaralo dodatne gubitke.